Nya avloppsanläggningar

Byaföreningen har ju en projektgrupp som har arbetat med att ta fram underlag för att det ska bli så enkelt och billigt som möjligt att anlägga det avlopp som lagen kräver. Projektgruppen har kallat till två allmänna möten i Byahuset, och på det senaste mötet den 12 juni bestämde vi följande:
  • Vi gör ett gemensamt inköp av Uponor trekammarbrunn 2 kubik med infiltrationspaket
  • Vi anlitar Bolinders Entreprenad AB för att göra arbetet till timpris enligt offert
Varje fastighetsägare bestämmer givetvis själv hur man vill göra, om man vill vara med i det gemensamma projektet eller inte. Men det blir billigare om vi gör inköp och grävningar gemensamt.
Dock, mycket viktigt: Var och en måste själv ta kontakt med Bolinders och göra en beställning för sin fastighet, gärna så snart som möjligt så att planeringen kan komma igång. Var och en betalar sin avloppsbrunn och sin grävning efter faktura från Bolinders.
Det är också mycket viktigt att snarast göra ansökan till Vännäs kommun om ny avloppsanläggning, på den blankett som delats ut på mötena och som också går att få via kommunens hemsida. Du kan antingen göra ansökan själv eller anlita Bolinders för hjälp med det.
Söndag den 21 juni kl 18 kommer Jan Bolinder till Byahuset för en träff då vi får möjlighet att prata mer om hur arbetet ska läggas upp.
Viktigt att så många som möjligt kommer!  Hjälp till att sprida den här informationen till alla berörda!
Vi ses!
Ingrid Marklund/enligt uppdrag
kontaktuppgifter till Bolinders Entreprenad AB:
070 25 45 910
070 62 70 569

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *