Spaden i jorden! Beslut om avloppsbrunnarna fredag 12/6!

Vi träffas i Byahuset fredag 12/6 kl 18:00, för ett nytt och sista möte om hur vi ska få nya avloppsanläggningar till bästa möjliga pris. Ska vi t ex gå på fast pris – eller på timtaxa?
Vid mötet den 4 juni kom det fram viktig och intressant info. Projektgruppen har förhandlat med entreprenörer om bra priser och miljökontorets representanter informerade om vad som gäller för att få godkänd avloppsanlägning. Nytt möte fredag den 12/6 alltså. Då måste vi ta beslut om vi ska kunna göra en gemensam deal med entreprenör och få in ansökan till kommunen innan semestrarna. Förhoppningsvis kan arbetet då börja i augusti.
Vi kan få bra pris på själva anläggningen (trekammarbrunn och infiltration/markbädd) och vi får ett lägre pris på arbetet om vi är många som beställer tillsammans. Två företag har erbjudit ett fast pris baserat på 17 anläggningar och de har även ett timpris för den som bara ska ha ny infiltrationsanläggningar. I det fasta priset ingår allt – jordprov, ansökan till kommunen, dokumentation för att få godkänt m m. Frågan är om vi ska slå till på ett fast pris (enkelt, bekvämt, garanterat pris) eller om vi ska gå på timtaxa istället (sannolikt billigare men man vet inte exakt vad priset blir, blir olika för olika fastigheter). Ett tredje företag har erbjudit ett lägre timpris än de två andra, men vi vet inte om det företaget kan ta på sig att sköta allt inklusive ansökan. Projektgruppen kollar det inför nästa möte.
Viktigt att du kommer nästa fredag! Då måste vi bestämma oss!
Ingrid Marklund

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *